NON-STOP FIËST OPPE GRAASHOOK! - CV de Graasvraeters
  • 1
  • 2

Nao ein uniek veurseizoen, wao Graashook, mit de Prins & Aod Prinse de finale halde van ut LVK . waas deze vastelaovend de kers op de taart veur Prins Freek I & Prinses Els. De isrte vastelaovend mit unne “vrije daag” op zatterdig, en door ut waer ginne optocht op zonnig zal de beuk in gaon as ein van de sjonste in jaore. De spreuk “Vol gaas mit get shotjes op, viere wae dit fiësje non-stop” paste dan aug beij deze vastelaovend van begin tot eind.
Het was dus ondanks de vrije dag evengoed een vastelaovesmarathon van 5 dagen. Te beginnen op vrijdag 21 februari. Na het bezoek aan de jongsten op school en een bliksembezoek aan het Bouwens hebben we genoten van een schitterende schoolzitting. Elk jaar weer laten de kinderen van Basisschool de horizon zien dat ze heel creatief zijn op de laatste vastelaoveshits. Daarna volgde een heerlijke lunch bij Dorpsontmoeting de Vlashof waar we samen met deelnemers en vrijwilligers genoten van goulashsoep, karboeht en nog veel meer lekker eten. Daarna hebben we genoten van een geweldig mooi afgewerkte schooloptocht met het thema “Wacht Neet Op Later!”. Aansluitend was er natuurlijk het optochtbal in Zaal Leanzo.
’s Avonds stond de “machtsoverdracht” op het programma. Prins Freek I & Prinses Els kregen met gemak de sleutel van de burgemeester. Het feestje in zaal Unitas in Baarlo was goed.
Zaterdag voor het eerst in de Graasvraeterhistorie een vrije dag voor de leden van de vereniging. Ze doken op in alle windstreken van de regio en met name op de Bonte Boete Beleaving. In de avonduren werd natuurlijk ook vaak even Leanzo aangedaan.
Op zondag geen optocht, ook iets unieks. De weersomstandigheden lieten het niet toe, en de veiligheidsregio laste terecht alle optochten in de regio af. In allerijl werd de kindermiddag van de dinsdag naar de zondag verzet. En dat bleek een goede zet. De kindermiddag was druk, de commissie had zijn best gedaan een heel goed programma neer te zetten. En dat is gelukt. Na het rodeorijden, glittertatoo zetten en spellen werd er flink gehost en gezongen door de jeugd. In de overgang naar de avond werden de snoepzakjes uitgedeeld. Het avond programma was heel speciaal. Last minute had CV de Graasvraeters ism enkele sponsoren “La Bamba” gestrikt voor een optreden. En zoals dat altijd gaat in de Graasvraetertempel ging het dak er af. Echt de hele zaal deed mee. Een mooie avond die Prins Freek I & Prinses Els niet snel zullen vergeten.
De maandag was zoals vertrouwd gevuld met Gekke Vastelaoves Manjig, de receptie van CV Waorum neet gewoen zoepe Prinses Janine I (Vullers) werd goed bezocht. De tombola met meer dan 111 prijzen was weer zeer geslaagd, met als toetje het optreden van Blieve Lache uit Meijel. En ut verrassingsoptreden van de Meélse Glitter Dôrskes. Het bleef een mooi feestje tot diep in de nacht.
En dan alweer dinsdag, een hele aparte want deze vastelaovend was dinsdag optocht-dag. Vanaf 13.33uur trok een kleurrijke stoet door ut graasvraeterriek. Maarliefst 25 startnummers waren vertegenwoordigd. Het verzetten van de optocht had enkel tot gevolg dat er iets minder mensen langs de kant van de weg stonden. Aan het aantal deelnemers was het niet te merken. Het was een goede optocht, de foto’s en de uitslag vindt u ook op onze site. Het optochtbal was druk , en de prijzen goed verdeeld. Voor de tweede maal in de historie won een éénling de algemene wisselbeker. Nancy Winkelmolen dacht toch echt dat de optocht Zonnig was.. een zeer actueel thema!
Het optochtbal liep vlekkeloos door in de afsluiting. Eerst namen we afscheid van het trio van Basisschool de Horizon Prins Zepp, Prinses Janske en vostin Fleur waren zichtbaar ontroerd na het terugtreden. Een teken dat ze hebben genoten. Niet snel daarna was het ook voor het Jong-Nederland trio tijd om afscheid te nemen van vastelaovend 2020. Prins Sem, Prinses Anne en Vorstin Guusje van de groep de Kwaekers hebben het heel goed gedaan voor de hjeugd. Ze bedankte ook nog hun leiding voor de inzet en hulp die ze gehad hadden. Rond da klok van 22.33uur was het grote moment dan daar. Ook Prins Freek I & Prinses Els moesten afscheid nemen van een onvergetelijke Vastelaovend. Hun drie laatste nummers, waren intens. Hiermee gaven ze aan te hebben genoten van alles wat hen “overkomen”was deze vastelaovend. Het publiek was ook duidelijk, Els en Freek hebben het heel goed gedaan.. ze gingen vol gaas mit get shotjes op, en vierden het fiësje non-stop!” Het bleef nog lang onrustig in de Graasvraetertempel.
Wij bedanken alle bezoekers van onze activiteiten en zijn heel blij met de goede samenwerking die we ook dit jaar weer met Leanzo hebben mogen hebben.

Prins Freek I en Prinses Els

VOL GAAS MIT GET SHOTJES OP, VIERE WAE DIT FIËSJE NON-STOP! ALAAF!

Prins 2020

Agenda

Geen weer te geven evenementen