Vastelaovend 2019, Petje Aaf!! - CV de Graasvraeters
  • 1

Wat vriedig 1 maart,  mit Prins Frank I & Prinses Chantal veurop, begos als 5 dolle dage oppe Graashook. Is veurbeij gevloge, asof d’n tiehd haet stil gestaon. De speuk: “Steek op, Pet aaf, Alaaf!” waas dan aug een juuste keuze van dit prinsepaar..
Het begon zoals gezegd op vrijdag 1 maart, met een bezoek samen met  Vorst Rick aan de school zitting en ook de Dorpsontmoeting de Vlashof van Grashoek. Ondersteund door leden van raad en bestuur en niet te vergeten de dames van de Graasvraeters was het een hele leuke ochtend. ’s Middags hebben we genoten van een kleurrijke Kinderoptocht. De op tocht met als thema: “Ut daak geit d’r aaf” was mooi en kleurrijk. Daarna was er een knallend optochtbal bij Leanzo. Dit alles onder leiding van Prins Giel, Prinses Kelsey en Vorst Rik van de Basisschool. Nieuw dit jaar was dat het bal (ivm nieuwe schooltijden) nog door ging na schooltijd en ook ouders welkom waren. Na deze leuk middag stond de bus alweer klaar om naar Beringe te vertrekken voor de machtsoverdracht “on tour”. Bij de machtsoverdracht lukte het Prins Frank I & Prinses Chantal met gemak om de macht te grijpen. In hun filmpje lieten ze zien nog niet over de juiste sleutel te beschikken.  Zij kregen  in een goed gevulde Wiecksjlaag de sleutel overhandigd van de Burgemeester. Het feest na afloop was weer goed.
Op zaterdag  2 maart is het prinselijk paar met Vorst Rick in de middag begonnen met het rondbrengen van de fruitschalen. Elk jaar weer zijn er mensen die vanwege ziekte of een beperking niet naar de vastelaovend kunnen komen. Een traditie die wij met behulp van informatie die wij ontvangen van de Zonnebloem jaarlijks zullen voortzetten. Tussendoor bezocht het trio ook nog de Bonte Boete Belaeving in Kepél waar de Prins & Aod Prinse Graashook een optreden verzorgde.
Na een paar uurtjes relatieve rust.  Werd om 21.11uur gestart met de Vastelaoves Aaftrap party in onze Graasvraeterstempel. Met een optreden van  Men in Pek werd de minder druk bezochte avond toch een feestje  tot in de late uurtjes.
Zondag 3 maart,  was het vrezen voor veel regen in Grashoek, gelukkig bleef het bij wat gedruppel net voor de optocht . De optocht was met 25 startnummers de perfecte mix, de toeschouwers waren ondanks de weersdreiging in grote getalen aanwezig! De optocht zat vol met prinselijke thema’s, en natuurlijk het duurzaamheid thema. Over zonne-energie, en windenergie kwamen terug. Na afloop van de optocht liep Leanzo weer vol voor de prijsuitreiking. De groep, de dames van de raad werd de grote winnaar van de optocht zij wonnen twee wisselbekers. Terwijl Fanfare Semper avanti voor het eerst in hun bestaan de eerste plaats haalde bij de wagens. De volledige uitslagen staan op www.graasvraeters.nl.  Vastelaoves zondag was geslaagd.
Voor maandag 4 maart ook weer een druk programma. Eerst naar de optocht in Panningen om de deelnemende startnummers uit Grashoek aan te moedigen. Daarna door naar Leanzo voor Gekke Vastelaoves Mandig, een dag waarop alles mogelijk is. Het feest begon met de receptie van Prins Hans I (Hans Cuijpers) van de alternatieve carnavalsvereniging in Grashoek. CV waarum neet gewoen zoepe hield ook dit jaar weer een receptie van 22 minuten. Hij werd afgesloten met de felicitaties van onze Prins & Prinses en een woordje en kadootje van onze Vorst. De tombola met meer dan 111 prijzen was weer een groot succes, in een mum van tijd waren de lootjes uitverkocht. De vaten bier, gratis theorielessen, boodschappen pakketten, waardebonnen etc.etc. werden met een glimlach opgehaald. Aansluitend stond de live act van de avond op het programma. Fiorenza en haar danseressen lieten zien dat ze niet voor niets gezien wordt als het talent van Limburg. De hit “dreij daag oeht de plaat, sloeg in als een bom.  Wat een feest... het ging nog door tot in de kleine uurtjes.
Dinsdag 5 maart was aangebroken eerst werd een verrassingsbezoek gebracht aan Ere-lid Henk Keizers, om hem een fruitschaal te bezorgen. En even langs bij Ere-lid, oud Prins en Vorst Frits Gommans, hij kreeg ook dit jaar weer een prinselijke onderscheiding. De kindermiddag begon met een Clown, waar kinderen een circus diploma konden halen. Er werd geschminkt, en de clown knopte leuke figuren van balonnen.  Waarna jeugd prinsen, prinsessen en vorsten samen met het grote trio voorop gingen. Aansluitend werden door Prins Frank I & Prinses Chantal snoepzakken uitgedeeld aan de aanwezige kinderen. De Graasvraetertempel vulde zich weer gestaag. Rond de klok van 19uur was het tijd om afscheid te nemen van het Prinstrio van de Bassischool. De Kindermiddag zat er op, maar ging door in de afsluiting. Prins Job, Prinses Zizi en Vorst Roel van Jong-Nederland gingen er nog even tegen aan en om 21uur was dan voor hen het moment aangebroken om ook afscheid te nemen van vastelaovend 2019. Nadat moment waren ook voor het grote prinselijk paar de laatste uurtjes als Prins aangebroken.  Na de afsluitende 3 nummers  liet Vorst Rick het vastelaovesseizoen  nog één keer heel kort passeren, en gaf hij aan dat het met recht een geweldig seizoen was. Frank I had natuurlijk het laatste woord, ook dit jaar weer een emotionele speech een teken dat het goed was geweest. Prinses Chantal bedankte haar Prins, maar ook het publiek,  de vrienden,  de firma Leanzo, de familie en de Graasvraeters. En als laatste Vorst Rick die hen er doorheen heeft geloodst het afgelopen seizoen, hij heeft een plekje in hun hart gekregen. Nadat de Prins & Prinses door voorzitter Job van Hoof waren ontdaan van hun prinselijke attributen kreeg iedereen de gelegenheid om het Prinselijk paar nog een keer de hand te schudden.
Petje aaf veur deze vastelaovend!!!

Prins Frank I en Prinses Chantal

Prins 2019 internet

“Steek op, pet aaf...Alaaf!!”

Agenda