Petje aaf veur 5 daag vastelaovend oppe Graashook! - CV de Graasvraeters
  • 1

Prins Frank I & Prinses Chantal hebben samen met Vorst Rick en de leden van de Graasvraeters een druk programma voor de boeg. Van de vrijdag voor vastelaovend tot en met de afsluiting op dinsdag gaan ze voorop onder het motto: “Steek op, Pet aaf, Alaaf!”
NIEUW!
Donderdag 28 februari is het opgeven voor de optocht. Dit kan van 19.11uur tot 20.11uur bij Leanzo..
Op vrijdag 1 maart zullen Prins Frank I & Prinses Chantal het ochtendprogramma beginnen met bezoek te brengen aan de peuterspeelzaal, schoolzitting en de dorpsontmoeting in Grashoek. ’s Middags bezoeken zij met hun gevolg de kinderoptocht van basisschool de Horizon. Waarna samen met de schoolkinderen een leuke vastelaovesparty volgt bij Leanzo. ’s Avonds zullen de Graasvraeters de Wieksjlaag in Beringe gaan voor de machtsoverdracht on tour. Als Prins Frank I & Prinses Chantal de macht hebben kan vastelaovend op de Graashook dan echt beginnen.
Op zaterdag 2 maart zal het prinselijkpaar beginnen met het bezoeken van de mensen die geen vastelaovend kunnen vieren in Grashoek. De traditionele fruitschalen zullen weer met liefde ontvangen worden. Daarna zal ongetwijfeld een bliksembezoek plaatsvinden aan de Bonte Boete Belaeving in Kepel, waar veel Graasvraeters de dag zullen doorbrengen. ’s Avonds gaan we van start met “vastelaovend d’n aaftrap” vanaf 20.11uur is iedereen welkom in de Graasvraetertempel. Van jonk tot get aojer kunnen deze avond genieten van een optreden van “Men in Pek” (vastelaovend is ein hit). Natuurlijk wordt de rest van de avond één groot feest met DJ Michel achter de draaitafel.
Zondag 3 maart zal vanaf 14.11uur de optocht door het Graasvraeterriek trekken, aansluitend is de prijsuitreiking en het optochtbal bij Leanzo mmv de Graaskneuzers ism fanfare Semper Avanti e en DJ Michel. Route: (beginpunt Voetbalveld) Helenaveenseweg - Roomweg - Molenbeekstraat - Past. Kengenstraat - Past. Vullinghsstraat - Kapelweg - Johan Spruijtstraat - Vlasstraat - Past vullighsstraat - Helenaveenseweg (Leanzo eindpunt)
Maandag 4 maart wordt eerst de optocht van Kepel bezocht waarna de Graasvraeters naar Leanzo gaan om daar “Gekke Vastelaoves Mandig” te vieren vanaf 19.11uur. Dit jaar met de receptie van WNGZ Prins HansI (Hans Cuijpers)! Als klap op de vuurpijl zal deze avond Fiorenza optreden in de Graavraetertempel. Verder zal deze avond ook DJ Michel niet ontbreken, en er is natuurlijk weer de tombola met meer dan 111 prijzen..
De dinsdag, 5 maart zal beginnen met de Kinjermiddig. Daarbij zullen ook beide Grashoekse Jeugdtrios aanwezig zullen zijn. De middag wordt afgesloten met een heerlijke snoepzak voor de kinderen. Waarna we langzaam maar zeker afscheid gaan nemen van vastelaovend 2019, eerst met de laatste nummers voor Prins Job, Prinses Zizi en Vorst Roel van de Graasrovers. En daarna is het dan ook tijd om met Prins Frank I & Prinses Chantal de vastelaovend af te sluiten. Dit paar ging dit jaar op een geweldige manier voorop voor de Graasvraeters en heeft laten zien dat een niet verwachte “ja”, een hele goeie kan zijn. Wae zeen uch gaer dees daag in de Graasvraetertempel..

Prins Frank I en Prinses Chantal

Prins 2019 internet

“Steek op, pet aaf...Alaaf!!”

Agenda