Vastelaovend 2018 waas geweldig! - CV de Graasvraeters
  • 1
  • 2

Wat vriedig 9 februari,  mit Prins Roy II & Prinses Janneke veurop, begos als 5 dolle dage oppe Graashook. Is veurbeij gevloge, asof d’n tiehd haet stil gestaon. De speuk: “Oeht de Grashook neet mier wig te houwe, wae gaon heij ein geweldig fiësje bouwe!” waas dan aug een juuste keuze van dit prinsepaar..
Het begon zoals gezegd op vrijdag 9 februari, met een bezoek samen met  Vorst Rick aan de peuters, de school zitting en ook de dagbesteding de Vlashof van Grashoek. Ondersteund door leden van raad en bestuur en niet te vergeten de dames van de Graasvraeters was het een hele leuke ochtend. ’s Middags hebben we genoten van een kleurrijke Kinderoptocht. In de optocht zaten veel  leuke thema’s.  Daarna was er een knallend optochtbal bij Leanzo. Dit alles onder leiding van Prins Rens, Prinses Pien en Vorstin Sofie van de Basisschool. Na een rustig momentje in het café bij Leanzo stond de bus alweer klaar om naar Kepél te vertrekken. Bij de machtsoverdracht lukte het Prins Roy II & Prinses Janneke met gemak om de macht te grijpen. Zij kregen  in een redelijk gevulde Heuf de sleutel overhandigd van de Burgemeester. Het feest na afloop was weer goed.
Op zaterdag  10 februari is het prinselijk paar met Vorst Rick in alle vroegte begonnen met het rondbrengen van de fruitschalen. Elk jaar weer zijn er mensen die vanwege ziekte of een beperking niet naar de vastelaovend kunnen komen. Een traditie die wij met behulp van informatie die wij ontvangen van de Zonnebloem jaarlijks zullen voortzetten. Tussendoor bezocht het trio ook nog de Bonte Boete Belaeving in Kepél waar de Prins & Aod Prinse Graashook een optreden verzorgde.
Na een paar uurtjes relatieve rust.  Werd om 20.33uur gestart met de Vastelaoves Aaftrap party in onze Graasvraeterstempel. Met een optreden van Springlaevend uit Beringe kwam de stemming er al goed in. En toen Karen & Bart de bühne betreede was het hek van de dam. Het was een prima feest tot in de late uurtjes.
Zondag  11 februari,  was het vrezen voor zware hagelbuien in Grashoek, gelukkig bleef het bij een fixe bui net voor de optocht en een lichte bui tijdens het evenement. De optocht was met 26 startnummers de perfecte mix, de toeschouwers waren ondanks de weersdreiging in grote getalen aanwezig! Na afloop van de optocht liep Leanzo weer vol voor de prijsuitreiking. De groep de Graasrovers van JN Grashoek werd de grote winnaar van de optocht zij wonnen twee wisselbekers. De volledige uitslagen staan op www.graasvraeters.nl.  Vastelaoves zondag was geslaagd.
Voor maandag 12 februari ook weer een druk programma. Eerst naar de optocht in Panningen om de deelnemende startnummers uit Grashoek aan te moedigen. Daarna door naar Leanzo voor Gekke Vastelaoves Mandig, een dag waarop alles mogelijk is. Het feest begon met de receptie van Prins Moos I (Henk Joosten) van de alternatieve carnavalsvereniging in Grashoek. CV waarum neet gewoen zoepe hield ook dit jaar weer een receptie van 22 minuten. Hij werd afgesloten met de felicitaties van onze Prins & Prinses en een woordje en kadootje van onze Vorst. De tombola met meer dan 111 prijzen was weer een groot succes, in een mum van tijd waren de lootjes uitverkocht. De vaten bier, gratis theorielessen, boodschappen pakketten, waardebonnen etc.etc. werden met een glimlach opgehaald. Aansluitend stond de live act van de avond op het programma. Sjpringlaevend (LVK finalist) liet zien dat we nog veel van hen gaan horen de komende jaren. Hun hit van dit jaar “Noe of nooit” is dan ook één van de grootste hits van deze vastelaovend geweest.  Wat een feest, het filmpje hiervan vind u op onze facebookpagina... het ging nog door tot in de kleine uurtjes.
Dinsdag 13 februari was aangebroken eerst op kraamvisite bij Mees van Hoof, en even langs bij Ere-lid, oud Prins en Vorst Frits Gommans. De kindermiddag begon met de googchelshow van Magic M. En de popcornmachine waar de kinderen gratis een zakje popcorn konden krijgen. Waarna jeugd prinsen, prinsessen en vorsten samen met het grote trio voorop gingen. De Graasvraetertempel vulde zich weer gestaag. Rond de klok van 18uur was het tijd om afscheid te nemen van het Prinstrio van de Bassischool. Aansluitend werden door Prins Roy II & Prinses Janneke snoepzakken uitgedeeld aan de aanwezige kinderen. De Kindermiddag zat er op, maar ging door in de afsluiting. Prins Luc, Prinses Emma en Vorst Jelle van Jong-Nederland gingen er nog even tegen aan en om 21uur was dan voor hen het moment aangebroken om ook afscheid te nemen van vastelaovend 2018. Nadat moment waren ook voor het grote prinselijk paar de laatste uurtjes als Prins aangebroken.  Na de afsluitende 3 nummers  liet Vorst Rick het vastelaovesseizoen  nog één keer passeren, en gaf hij aan dat het met recht een geweldig seizoen was. Roy II had natuurlijk het laatste woord, ook dit jaar weer een emotionele speech een teken dat het goed was geweest. Prinses Janneke bedankte haar Prins, maar ook het publiek,  de vrienden,  de firma Leanzo, de familie en de Graasvraeters. En als laatste Vorst Rick die hen er doorheen heeft geloodsd het afgelopen seizoen. Nadat de Prins & Prinses door voorzitter Job van Hoof waren ontdaan van hun prinselijke attributen kreeg iedereen de gelegenheid om het Prinselijk paar nog een keer de hand te schudden.
UT WAAR UN GEWELDIG FIËSJE!!!

Agenda