Mark Steeghs koninklijk onderscheiden - CV de Graasvraeters
  • 1
  • 2

Mark Steeghs dacht dat hij "gewoon" even het liedjesfestival van de Graasvraeters zou presenteren op zaterdag 18 november. Maar dat liep even wat anders. Bij het aankondigen van de eerste act, kwam Burgemeester Delissen - van Tongerlo de bühne op. Mark werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Een dik verdiende onderscheiding voor jaren vrijwilligerswerk. Mark is 43 jaar getrouwd met Anke en ze hebben samen twee dochters Janne en Benthe.
Jaren geleden was Mark actief als leider en bestuurslid bij Jong-Nederland Grashoek. Waar hij vast deel uit maakte van de Fancy-Fair commissie, de jeugd carnaval begeleide, deel uitmaakte van de kampstaf. En naast het draaien van de "club" ook nog de pr voor zijn rekening nam.
Bij CV de Graasvraeters, waar Mark vanaf 1994 deel van uit maakt. Is hij in het bestuur gekomen als Vorst, waarna hij Voorzitter werd en dat maarliefst 11 jaar met veel plezier heeft gedaan. Hij is de drijvende kracht achter de optochtcommissie, en heeft door de jaren het Liedjesfestival met veel plezier mee georganseerd. Verder heeft hij plaats genomen in veel commissies binnen de vereniging, en was hij altijd betrokken bij het overleg van oad helje, de samenwerking tussen de regionale vastelaoves verenigingen. Op dit moment is Mark nog steeds als raadslid betrokken bij de vereniging.
Sinds enkele jaren is Mark ook actief als leider bij volleybalclub VC Grashoek. Hij is als leider verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rond het team van één van zijn dochters. Verder is hij actief bij de activiteitencommissie van deze vereniging. Zij zorgen ervoor dat de bardiensten worden ingepland, en zijn verantwoordelijk voor diverse actieviteiten binnen de vereniging. Daarbij verzorgen ze ook de jaarlijkse manderijnenactie in het dorp namens de volleybalvereniging.
Mark is een vrijwilliger in hart en nieren, een duizendpoot met inzicht en overzicht binnen de organisatie. Er zijn waarschijnlijk nog heel veel zaken die hier niet benoemd zijn, maar waar Mark zeker een aandeel in heeft gehad. Hij verdiend dan ook zijn koninklijke onderscheiding, daar mag hij trots op zijn!
Namens Bestuur en leden van CV de Graasvraeters nogmaals PROFICIAT gewenst...
facebook 1511089365063

Agenda