Prins Job I & Prinses Joy - CV de Graasvraeters
  • 1
  • 2

Op zaterdag 2 januari zijn in een bomvolle Graasvraetertempel Leanzo  Job van Hoof en Joy Vercoulen uitgeroepen tot  Prins Job I & Prinses Joy van CV de Graasvraeters. Zij zullen in 2016 met hun spreuk: "Ut dialect neet onger de kneen, vur zoëpe gin talent, mer vastelaovend viere wae op hongerd prozent!"
Voordat het moment van onthulling was aangebroken was er al het één en ander gebeurt in de zaal. Om 20.33uur was het namelijk voor Prins Roger I & Prinses Winanda eerst de beurt om af te treden. Traditioneel gebeurde dat met de laatste drie nummers voor het prinselijk paar. Daarna werden ze met Vorst Luuk naar het podium gehaald, onder begeleiding van een buuttemars van de Graaskneuzers.  Op het podium mochten ze na de lovende woorden van de Vorst nog één maal hun Graasvraeters en Graasvraeterinnen toespreken. En voor de alle laatste keer werd afgesloten met de spreuk. “Laot de smily’s de ker mer trikke, deze vastelaovend wurt kikke” . Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan… En voorzitter Mark Steeghs werd hiervoor naar boven geroepen. Hij ontdeed het paar van hun Prinselijke attributen, zodat ze als Lid van de Graasvraeters verder konden gaan. Roger blijft bij de raad van 11 en Winanda zal de dames van de Graasvraeters gaan versterken.  Hierna was het de beurt aan de Aod-Prinsen. Zij hadden een test voor het koppel voorbereid. Roger mocht een veilige poloniase lopen. Voorzien van allerlei beschermende attributen ging hij met Winanda door de zaal.  Uiteindelijk werd de proef naar tevredenheid afgerond, en mocht Roger  na betaling van €11.11 toetreden tot het illustere gezelschap van Aod-Prinse. Hij kreeg hierdoor ook de Aod-Prinse-Pin, een speldje waaraan je bij de Graasvraeters de oud-prinsen kunt herkennen. Na dit spektakel was het tijd voor de eerste onthulling van de avond. In een goed gevulde zaal, was het  de groep de de Scouting Kids van  Jong-Nederland Grashoek die op de bühne kwam. Op de bühne stonden drie grote kranten, waardoor het prinselijk trio kon komen. Telkens werd er één naam genoemd uit de groep en dan was de vraag kwam hij door de krant of er langsaf. Zo kwamen Prins Rob (Draak), Prinses Ankie (Meulendijks) en Vorst Rik (Peeters) uit als Prins Rob I, Prinses Ankie en Vorst Rik.  Vorst Luuk installeerde daarna samen met Voorzitter Mark Steeghs het prinselijktrio  vakkundig. Waarna ze hun eerste woorden aan de aanwezigen mochten richten. Waarna ze zich in de eerste polonaise konden begeven de zaal in…
De spanning steeg zoals gewoonlijk weer toen de raadsleden met de welbekend enveloppen de zaal in kwamen.  Het spel zorgt altijd voor veel oproer en gegok wie o wie de nieuwe heerser zal worden. Toen de enveloppen allemaal aan de man waren gebracht, startte de prinsencommissie met de onthulling van 2016. De bomvolle Graasvraetertempel kon genieten van een gloednieuwe aflevering van Prinsejacht. Het in het geheim ontwikkelde broertje van Miljoenenjacht van Linda de Mol. Onze Linda ging echter opzoek naar het juiste Prinskoffer. Uit de zaal werd “toevallig” vorst luuk naar voor als kandidaat. De gouden koffertjes werden gebracht door kandidaat prinsen met of zonder hun vriendin. Het was een moeilijk spel waarin vorst Luuk veel vragen fout beantwoorde.  Met als Grande Finale de onthulling van Prins Job I & Prinses Joy
Het nieuwe prinsenpaar werd met luid gejuich ontvangen door de zaal.. en na de installatie door de Voorzitter, kregen ze van Vorst Luuk voor de eerste keer de microfoon. De spannende tijd van zwijgen was eindelijk voorbij en ze sloten af met hun spreuk: "Ut dialect neet onger de kneen, vur zoëpe gin talent, mer vastelaovend viere wae op hongerd prozent" Daarna was het tijd voor feest, een geweldig feest tot in de laatste uurtjes.

Komende vrijdag op 8 Januari houd CV de Graasvraeters een receptie en heeft iedereen de mogelijkheid het prinselijk paar te feliciteren vanaf 20.11uur in Zaal Leanzo. Zaterdag zal het prinselijk huis versiert worden. ’s Avonds gaan we met Prins Job I & Prinses Joy voorop met maar liefst 2 bussen vol naar het P&M Liedjesfestival in Kessel-Eik. Waar we Doe Dich Gai & Ich gaan steunen. Volg ons ook op facebook!!

 

Agenda