Doe Dich Gai & Ich grote winnaar Liedjesfestival - CV de Graasvraeters
  • 1
  • 2

De avond begon natuurlijk geopend met het openen van het nieuwe vastelaovesseizoen. Prins Roger I & Prinses Winanda werden door  Mark Steeghs officieel geïnstalleerd. En ook Vorst Luuk en de Raad van 11 kregen hun steken weer op. Met het Limburgs volkslied was de opening compleet.  Prins Roger gaf aan er zin in te hebben en wenste alle Graasvraeters een geweldige avond toe.

Eerst werd de jury voorgesteld. Paul Strik, Laura Opstals en René Brummans vormde de deskundige jury. Aan hen de taak een winnaar te benoemen.  Nadat de winnende liedjes van 2014 nog een keer gezongen waren,  begon de wedstrijd. Presentator André Rijs mocht als eerste De Matties aankondigen. Vorig jaar nog op de achtergrond bij Dees Twië en nu zelf voor de prijzen. Hun optreden werd goed ontvangen door de goed gevulde zaal. Als tweede waren Dees Twië aan de beurt. Voor de vierde keer deden zij al mee aan het festival. Alle jaren werden ze tweede, zou het dit jaar wel lukken. Het derde optreden was voor de debutanten van de avond Zeut Zoad & Zoor. 3 jeugdige jongens met een een aanstekelijk leuk nummer. De zaal (veel jeugd aanwezig) ging uit zijn dak. Het vierde optreden was een unieke in de regio. De Aod Prinsesse brachten hun nummer “trots oppe Prinses”vol overgave. De laatse artiesten van de avond waren Doe Dich Gai & Ich. De winnaar van de publieksprijs in 2014 zorgde er met hun nummer voor dat dn tiehd ff stil stong in de Graasvraetertempel.

Rond de klok van 12uur betrad Dré Rijs het podium om de prijzen bekend te maken. De publieksprijs ging met 80% van de stemmen naar Zeut Zoad & Zoor.. De debutanten gingen uit hun dak en mochten hun vastelaoveshit nog één keer zingen. De spanning liep op.. de nummer drie voor de Graasvraetertroffee was ook voor deze jongens, een goed debuut volgens de jury. De tweede plek was ook dit jaar weer voor Dees Twië, lekker galdere een leuke meezinger entousiast gebracht. De nieuwe wisselbeker werd gewonnen door Doe Dich Gai & Ich. Hun nummer ”Hoi de tiëd us ff tege” geschreven door Job van Hoof was volgens de jury LVK waardig! De zaal was het hier helemaal mee eens. Wat een geweldig nummer. Tot in de klenen uurtjes werd nog doorgefeest in de Graasvraetertempel.

Doe Dich Gai & Ich gaan de Graasvraeters vertegenwoordigen op het P&M Liedjesfestival op zaterdag 9 januari in Kessel Eik. Wil jij met de Graasvraeters mee?? Kaartjes a €7.50 zijn tot 25 november te bestellen bij Robin Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de bus kun je ook er bij reserveren voor slechts €7.50 per persoon.

Agenda